Kokkuvõte – jaanuar 2024

Alles aasta kokkuvõte kirja ja juba ongi esimene kuu läbi. Jaanuar oli väga töine ja möödus nii kiiresti, et investeerimisega ei jõudnudki tegeleda. Õnneks portfell toimetas iseseisvalt edasi ja näitas igati viisakat tulemust.

Jaanuaris teenisin 1 530 eurot.

Kokku+ 1 530
Aktsiad ja dividendid+ 32
Võlakirjad+ 237
Laenud+ 2 182
Kinnisvara+ 1 075
Hoius+ 85
Saadud laenud– 2 081
Jaanuar 2024 tulud

Aktsiates ühtegi ostu- ega müügitehingut ei teinud. Dividende tuli kolmelt aktsialt või fondilt – EXV5 (0.96€), ROP (1.93€), ZIG (28.94€). Viimane on mu ainus aktiivselt juhitud fond. Investeerisin sinna ajal, kui kuulasin aktiivselt “We Study Billionaires – The Investor’s Podcast” podcasti ja seal oli tihti külaliseks kutsutud Tobias Carlisle, kes juhib ka antud fondi. Jutt tundus asjalik ja otsustasin osa rahast sinna suunata. 2019 aasta mais investeerisin fondi 2 279 eurot ja peale seda pole ühtegi tehingut teinud. Positsiooni väärtus langes esimesel aastal alla 1 800 euro, kuid seejärel on vaikselt tõusnud ja tänaseks on saavutanud 3 251 taseme. Siia lisaks viimastel aastatel umbes 1% dividenditootlus. Ei saa öelda, et oleks turgu edastanud, aga samas ei ole ka kahjumis. Las praegu tiksub edasi.

Võlakirjades maksis Eleving kvartaalsed 130 eurot ja DelfinGroup igakuised 107.69 eurot. Muid uudiseid ei ole. PlusPlus osas tuleb oodata saneerimistulemust, kus selgub, kas ja mis mahus tuleb investeeringut maha kirjutada. Vaim peab valmis olema, et kaotan kõik 15 000.

Laenudes tuli tagasi kaks 10 000 eurost laenu. Ühelt poolt vähendasin sellega riski, teiselt poolt vähenes ka rahavoog.

Selle tulemusena suurenes vaba raha kogus portfellis üle 125k, millele peaks lähiajal kasutust leidma. Positiivse poole pealt, kui kõik mu võlausaldajad korraga oma laenud tagasi nõuaksid, siis saaksin need tagasi makstud ja isegi ei peaks kogu aktsiaportfelli likvideerima.

Tegin ka ühe muudatuse oma FIT fondis. Kui seni hoidsin fondis olevat vaba raha lihtsalt LHV pangakontol, mille eest teenisin 1% intressi, siis nüüd LHV lõi uue teenuse, kogumiskonto, millelt teenib 2% intressi aastas. Kuna raha saab sealt kätte sama kiiresti kui tavalise konto pealt, siis viisin kogu oma vaba raha kogumiskontole. Selle tulemusega peaksin aastaga teenima lisa 100 eurot.

Kinnisvaras on kõik endine. Tahaks oma pangalaenu marginaali üle vaadata, aga LHV tahab saada uut hindamist ja kuna hetkel on seal üürnik sees, siis tundub kogu see tegevus liialt tülikas.

Üks kommentaar “Kokkuvõte – jaanuar 2024

Lisa kommentaar